Xpax Baru, Plan Terbaru Celcom NoKelentong

Assalamua'laikum.. Hi!

XPAX BARU #NOKELENTONG, plan terbaru dari Celcom. Reen nak kongsi dengan korang tentang satu plan terbaru dari Celcom yang di namakan sebagai Xpax Baru #nokelentong. Nak tahu kelebihan dan keistimewaan plan Xpax Baru?

Plan ini telah dilancarkan semalam iaitu pada 19 November 2016. Apa yang korang boleh nikmati dengan plan Xpax Sim Starter ya? Korang akan dapat 10GB internet asas dan 10GB Facebook. Ianya PERCUMA!

Xpax Sim Starter, Plan Terbaru Celcom

Korang tak tambah nilai pun akan tetap dapat percuma selagi nombor Celcom korang masih active! Jimat kan?

Kalau 20GB percuma masih tak cukup, jangan risau. Korang boleh beli terus internet tambahan seperti dalam gambar di atas. Korang boleh langgan 1GB, 2GB, 5GB atau 10GB.

Untuk info lebih lanjut, korang boleh terus call Celcom customer service dial 1111. Adakah korang berminat untuk melanggan plan Xpax Sim Starter? Klik sini.

54 comments:

  1. kalau tak topup, tahan berapa lama jangka hayat nya?

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Hihi sila2. Reen cuba lepas habis data turbo..

      Delete
  3. Celcom mmg byk kelebihannya kan reen.
    Akk dh save no reen, nnt kalo pape hal nk gi singgah santai tu, akk call reen yea;)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Yup menarik.. Tengah tunggu data turbo habis baru tukar plan terbaru ni..

      Delete
  5. Lebih menarik dari magic sim.
    Mrs. A magic sim kalau boleh migrate ke sim starter memanglah nak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh kalau akak nak tukar.. Hanya perlu sms je. Reen tunggu data turbo habis.. Lepas tu baru tukar. :D

      Delete
  6. Hakak bab bab line tenet ni mmg akak serahkan bulat bulat pada cik abe Reen. Suka hatilah dia nak guna pakej apa. Sebab dia yg bayokan hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaahaa akak tolong guna.. Kan? Hehehe bestnya..! Jimat duit kak.. :p

      Delete
  7. Macam menarik jer pakej yang ditawarkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Cuma kelajuan internet free ni tak sama dengan yang kita beli.. Slow sikit loading. Uhuhu

      Delete
  8. menariknyaa plan internet..boleh guna kalau nk travel..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kne pula unni boleh guna waktu travel..? Reen blur jap 😆

      Delete
  9. akak reen, dy ad burung hantu takk?

    ReplyDelete
  10. Kat kedai kedai telefon takde jual lagi eh plan ni? Cemane nak dapatkan? Tgk kat kedai semua masih jual Xpax Turbo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baca entry ni.. http://www.reenri.com/2016/12/cara-tukar-ke-plan-xpax-sim-starter.html..

      Kemudian akan nampak nama PLrabbit.. Klik nama tu.. Boleh dapatkan no terbaru dari dia :)

      Delete
  11. tapi pln ini masih internet basic kan

    ReplyDelete
  12. wow... nk beli pun phone ni bleh masuk 1 simcard je, sedih2, tapi best gilerr la celcom terbaru ni...

    ReplyDelete
  13. kalu ikut ati nk je terminate celcom ni sbb bla blk kg satu bar pun payah nk dpt sik baik laa kt umah tu ada wi fi grrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat kg anies ada line lain yang boleh masuk? Sama gn line kat kg belah suami reen.. Nasib baik ada wifi 1 malaysia hahahaa

      Delete
  14. Cuma yang tak bestenye.....
    Carry forward of unused internet quota is not applicable for New Xpax™ Internet Plans. Adoiii.... Biasanya setiap bulan akan beli tambahan rm50 utk 5GB, akan ada balance.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni lagi byk.. RM50 untuk 10GB.. lagi tak terabis nanti. Cara paling senang nak habiskan, meh reen tolong hahahaaa

      Xpun sedekahkan data.. Bukak hotspot tanpa password.. Confirm cepat habis.. Heeeee

      Delete
  15. Yg basic 10 gb + 10 gb tu dia akan renew setiap bulan ke?

    ReplyDelete
  16. untuk panggilan atau sms dia akan cas berapa sen seminit atau 1sms untuk sama celcom dan lain rangkaian?
    sbb ni tgk more pada internet je.masih lagi kena buat panggilan atau sms sebab masih ada yg belum guna smartphone

    ReplyDelete
    Replies
    1. Call 0.30sen/min dan 0.15sen/sms untuk semua rangkaian..

      Delete
  17. dah tukar dah..
    daripada magic sim ke xpax sim starter result berjaya..
    tapi kan reen, daripada plan Xmid tak dapat ke nak tukar ke xpax sim starter ni? asyik failed je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak.. Yg tu kne call celcom sendiri tanya. Reen xpernah dengar pula plan Xmid

      Delete
  18. Replies
    1. Internet yg kite guna utk whatsapp.. Google.. Google play store.. Online hp gme..

      Delete
  19. Basic internet dpt tiap tiap bulan kn? Klau topup dh tamat tempoh still bleh guna ke? Ke kna topup dlu baru internet active balik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya tiap2 bulan.. Tapi internet asas die slow tau. FB laju.. Wlaupun kredit tamat tempoh masih dpt free.. Yg pnting no hp masih active. Maksudnya no hp tak di terminate.

      Delete
  20. Kalau MIG XPAX dari magic sim kredit dia bawa skali x ke plan baru? Kalau xbawa ada dpt kredit percuma tak utk MIG?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahu reen.. Kalau credit tak ada pape effect. Masih dibawa kehadapan.. Tapi kalau data, auto burn..

      Delete
  21. hai nak tanya sy dri x2 tukar plan ke xpax ,now saya nk tukar ke plan xpax24 adakah masih wujud?? sbb saya masih mggunakan sms call sbb tu sy nk jimat ..xpax skrg mahal sma cas 0.15sen 😂

    ReplyDelete
  22. SHARING EXP:

    Assalam k.reen, sblm ni saya user xpax turbo. Saya langgan internet data rm50 10gb/bulan. Skrg ada balance 5.5gb lg. Baru2 ni, saya ternampak psl plan xpax terbaru ni (10gb fb, 10gb basic). Saja gatal tangan tekan 'switch plan' kat dlm apps xpax tu. Dan dia terus switch ke plan terbaru tu. Terlalu senang! Saya risau balance 5.5gb dri plan xpax turbo saya burn. Ternyata ianya tidak. Saya check di apps tu masih ada lg balance tu. Alhamdulillah..5.5gb kot balance

    ReplyDelete
  23. Baguih la celcom bleh bg cam ni kat cust. Elok ntuk sape sape yg tengah cari plan data :)

    ReplyDelete
  24. Sejak mejak ni line celcom macam siput. Biarpun kuota masih banyak , kenapa ya?? ada pembaikkan ?

    ReplyDelete
  25. Pakej mana yg paling terbaik ye untuk celcom

    ReplyDelete
  26. contoh kalau kte nye data utk yg bli bulanan tu dh tamat tempoh..still boleh pakai yg internet percuma ni ke? kira xyah bli internet baru la ye

    ReplyDelete
  27. Saya nk tanya, saya langgan 5gb utk 1 month..date expired 1 april nanti, tpi masih ada balance 3gb.. Kalau lebih 1 april, data 3gb tu nanti masih boleh guna x?

    ReplyDelete
  28. Salam reen nk tnya..sblm ni sy gna plan magic..tp bla nk tukar plan xpax baru ni x boleh la.. Bla send MIG XPAX ke 28882 dia rply sruh taip MIG YES tu kn..tp bla cba yg MIG YES tu dia naik invalid je..knapa ya?

    ReplyDelete
  29. Salam reen nk tnya..sblm ni sy gna plan magic..tp bla nk tukar plan xpax baru ni x boleh la.. Bla send MIG XPAX ke 28882 dia rply sruh taip MIG YES tu kn..tp bla cba yg MIG YES tu dia naik invalid je..knapa ya?

    ReplyDelete
  30. 👋 heii reen.dia guna line 3G ataupn 4G?? Kedua2nya skli

    ReplyDelete