Cara Tukar Ke Plan Xpax Baru

Assalamua'laikum.. Hi!

Untuk entry ini, Reen akan kongsikan pada korang cara untuk tukar ke plan XPAX BARU. Korang boleh klik sini untuk maklumat lebih lanjut tentang Xpax Sim Starter.

Nak tukar plan mudah saja. Korang cuma perlu menaip sms MIG XPAX dan hantar ke 28882. Kemudian, tunggu reply sms dari pihak Celcom dan ikuti langkah seterusnya.


Atau.. korang boleh beli terus nombor baru khas untuk plan Xpax Sim Starter dari PL Rabbits. Mudah kan? Selamat menikmati 20GB percuma! 

48 comments:

  1. wah bestnyaaa akak.. adik punya data kat selalu habis. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa sama dik.. Kita kan selalu on blog.. Itu.. Ini. Tu yg celat habis.. Ni dah ada free ni, boleh la guna. Xpax Turbo dah tak de dah lepas ni..

      Delete
  2. Replies
    1. yup..! Reen nak tukar.. Tapi tengah tunggu data turbo ni habis dulu..

      Delete
    2. Saya dah tukar. Tapi takde apa2 pun. Kena tunggu data turbo habis dulu eh?

      Delete
  3. CELCOM KN.. celcom xguna sbb line kat kg susah.. .tak penah guna sim celcom sejak hidup ni..ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup unni.. Celcom. Line kt kg unni, line pe eh?

      Delete
  4. Replies
    1. Yup yunk. Senang sangat. Tapi tu lah. Guna tenet free ni ada limit kelajuaan. Dan kelajuan free ni tak sedap. Uhuhu nak blogwalking pun tak de semangat. Lambat load..

      Delete
  5. 20GB ni setiap bulan ke sekali bagi je..?

    ReplyDelete
  6. sis , saye tukar plan xpan sim starter nie . Kenapa saya nak bukak youtube tapi loading lambat sangat, bile instagram laju kemain. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpasti yunk..pelik juga tu. Ni yunk kne call celcom terus dan bertanya..

      Delete
  7. Sy daaa rply MIG YES snt 28882
    Lpastu dpt msg ni

    "Sorry, this service is not available at the moment" .

    Minta bantuan

    ReplyDelete
  8. saya boleh..server down kot..cer cube lagi

    ReplyDelete
  9. banyak kali dah try,tp tetap juga tak boleh.dah 2 minggu aku try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin plan ni dah xde utk register baru? Cuba call celcom center dan tanya di talian 1111

      Delete
  10. Mek tk pakai xpax. Mek pakai redone. Skang pun redone buat tukar plan jugak. Dia punya call centre mcm ape dah tk leh nk angkat phone. Kalau dpt line tu memang beruntung giler lah !

    ReplyDelete
  11. Dah type MIG YES antar kat 28882 , but still they say ;

    Sorry , this service is not available at the moment .


    knapa tuu arr ?

    #mohonpenjelasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kne pegi kt celcom center...kne byr rm5 klu nk tukar

      Delete
  12. dah call Celcom,katanya sim anda jenis lama,kena upgrade d cawangan Celcom yg terdekat secara percuma untuk d kasi sim baru

    ReplyDelete
  13. Saya Baru Beli Semalam Xpax. Masalahnya Bila bukak Dye Tulis Xpax Turbo Masalahnya Semalam Orang Kedai Tu Cakap Xpak no KelentongšŸ˜‚ Macam Manaa Ni?

    ReplyDelete
  14. 20GB ni setiap bulan ke sekali bagi je..?

    ReplyDelete
  15. Kalau nk tukar ke pelan lama balik mcm mn ye kak?

    ReplyDelete
  16. saya dah langgan internet sebulan habis 15/07..tapi kalau nak tukar ke xpa baru,internet yang saya langgan takde ke? Ada charge bayaran tak tukar ke xpax baru ni?

    ReplyDelete
  17. Memang bagi 20gb ni free jeke utk sebulan . and kalau utk next month dpat free jugak ke ?

    ReplyDelete
  18. Saya dah tukar ke plan xpax no kelentong dengan cara yg sis bagi. Tapi bila saya bukak ws, dia still guna dan telan internet plan lama, 500mb. Tapi bila saya bukak ig pulak, dia telan yg 10gb facebook. So saya nak tahu, kenapa dia still telan plan yg lama 500mb basic dan bukan yg baru 10gb basic.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. 20gb percuma utk apa? utk stream video blh tak?
    sekali bagi je ke tiap2 bln ada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu utk fb dgn istagram je. tapi plan no kelentong ni ada tengah buat promosi utk add on dia, rm7 utk 20gb seminggu. kalau u nak strim video, baik u beli data add on video walla.

      Delete
    2. 20gb blh guna apa shj, tapi 1am you ada dekat mana?
      rm7 utk seminggu shj... aku pernah cuba sekali x habis guna sebab 1am dah tidur la...
      basir rm7 tu shj...

      Delete
    3. tapi i beli data add on utk video walla tu tak ade limit masa pulak, semua masa pun blh pakai utk data tu utk strim video.

      Delete
    4. itu tak bolhe strim video, strim video kena beli data add on video walla. video walla pun murah je, i beli minggu lps utk data video bulanan 30gb baru rm20.

      Delete
    5. @Ku Gilala, klau takut tak habis blh beli data harian, i biasa buat mcm tu utk add on data lewat mlm, itupun dpt data dua kali ganda. data seharian rm1 dah dpt 2gb.

      Delete
    6. Tapi utk yg harian punya harga dia lebih tinggi sikit oh
      Saya lebih cenderung yg bulanan kerana lebih murah dan data byk pun

      Delete
  21. mmg menarik hanya rm7 dah dpt 20gb... tapi terhad masa guna dekat 1am shj...
    lewat malam siapa akan guna internet lagi? x ya tidur ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya add on utk data lewat malam je yg terhad kepada waktu 1am hingga 7am. add on lain semua tak ada limit masa. i beli data add on video walla tak ada terhad masa je.

      Delete
    2. Yg tu bagi org burung hantu je...Klaw awak ingat plan ni x sesuai, ada byk lagi yg mungkin sesuai utk awak
      Ye, video habiskan byk data

      Delete
    3. @Purr ina, mmg betul strim video biasa habis data cepat, itulah pasal i pakai video walla utk strim drama atau movie kat tonton atau youtube. i beli rm7 pun blh dpt 20gb utk data mingguan.

      Delete
    4. @ eleen, rm7 dpt 20gb data utk strim video mmg murah sgt, tapi i tengok kat laman web dia promosi tinggal 2 hari je. harap2 dia org akan extend promosi tu.

      Delete
    5. video walla boleh guna di apps apa. youtube ke?

      Delete
  22. Da banyak kali cuba tp masih xbole....agak da kenapa

    ReplyDelete