Cara Tukar Ke Plan Xpax Baru

Assalamua'laikum.. Hi!

Untuk entry ini, Reen akan kongsikan pada korang cara untuk tukar ke plan XPAX BARU. Korang boleh klik sini untuk maklumat lebih lanjut tentang Xpax Sim Starter.

Nak tukar plan mudah saja. Korang cuma perlu menaip sms MIG XPAX dan hantar ke 28882. Kemudian, tunggu reply sms dari pihak Celcom dan ikuti langkah seterusnya.


Atau.. korang boleh beli terus nombor baru khas untuk plan Xpax Sim Starter dari PL Rabbits. Mudah kan? Selamat menikmati 20GB percuma! 

25 comments:

  1. wah bestnyaaa akak.. adik punya data kat selalu habis. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa sama dik.. Kita kan selalu on blog.. Itu.. Ini. Tu yg celat habis.. Ni dah ada free ni, boleh la guna. Xpax Turbo dah tak de dah lepas ni..

      Delete
  2. Replies
    1. yup..! Reen nak tukar.. Tapi tengah tunggu data turbo ni habis dulu..

      Delete
    2. Saya dah tukar. Tapi takde apa2 pun. Kena tunggu data turbo habis dulu eh?

      Delete
  3. CELCOM KN.. celcom xguna sbb line kat kg susah.. .tak penah guna sim celcom sejak hidup ni..ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup unni.. Celcom. Line kt kg unni, line pe eh?

      Delete
  4. Replies
    1. Yup yunk. Senang sangat. Tapi tu lah. Guna tenet free ni ada limit kelajuaan. Dan kelajuan free ni tak sedap. Uhuhu nak blogwalking pun tak de semangat. Lambat load..

      Delete
  5. 20GB ni setiap bulan ke sekali bagi je..?

    ReplyDelete
  6. sis , saye tukar plan xpan sim starter nie . Kenapa saya nak bukak youtube tapi loading lambat sangat, bile instagram laju kemain. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpasti yunk..pelik juga tu. Ni yunk kne call celcom terus dan bertanya..

      Delete
  7. Sy daaa rply MIG YES snt 28882
    Lpastu dpt msg ni

    "Sorry, this service is not available at the moment" .

    Minta bantuan

    ReplyDelete
  8. saya boleh..server down kot..cer cube lagi

    ReplyDelete
  9. banyak kali dah try,tp tetap juga tak boleh.dah 2 minggu aku try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin plan ni dah xde utk register baru? Cuba call celcom center dan tanya di talian 1111

      Delete
  10. Mek tk pakai xpax. Mek pakai redone. Skang pun redone buat tukar plan jugak. Dia punya call centre mcm ape dah tk leh nk angkat phone. Kalau dpt line tu memang beruntung giler lah !

    ReplyDelete
  11. Dah type MIG YES antar kat 28882 , but still they say ;

    Sorry , this service is not available at the moment .


    knapa tuu arr ?

    #mohonpenjelasan

    ReplyDelete
  12. dah call Celcom,katanya sim anda jenis lama,kena upgrade d cawangan Celcom yg terdekat secara percuma untuk d kasi sim baru

    ReplyDelete
  13. Saya Baru Beli Semalam Xpax. Masalahnya Bila bukak Dye Tulis Xpax Turbo Masalahnya Semalam Orang Kedai Tu Cakap Xpak no KelentongšŸ˜‚ Macam Manaa Ni?

    ReplyDelete