Patung Kecil Dan Comel Dari Dolittle Handmade

Assalamua'laikum..Hi!

Adakah korang sedang mencari handmade doll untuk dijadikan sebagai hadiah yang nampak special? Reen ingin memperkenalkan pada korang tentang Dolittle Handmade yang menghasilkan patung comel hasil kretivitinya sendiri! Jom lihat antara koleksi dari Dolittle Handmade;

Patung Kecil Dan Comel Dari Dolittle Handmade

Patung Kecil Dan Comel Dari Dolittle Handmade

Patung Kecil Dan Comel Dari Dolittle Handmade

Patung Kecil Dan Comel Dari Dolittle Handmade

Patung Kecil Dan Comel Dari Dolittle Handmade

Patung Kecil Dan Comel Dari Dolittle Handmade

Comel sangat kan? Rasa macam nak cium-cium dan peluk! Selain dari 6 gambar di atas, anda juga boleh tengok design patung comel yang lain di Instagram Dolittle Handmade atau di Facebook page Dolittle Handmade.

Jom kita kenali sedikit sebanyak biodata tentang owner Dolittle Handmade. Nama sebenar adalah Norakma Aini Binti Ruslan. Mesra dipanggil sebagai Ain. Anak sulung dari 6 orang adik beradik. 

Seorang nursing student tetapi memilih kraftangan sebagai kerjaya kerana minat yang terlalu mendalam pada kraf. Mula menceburi diri dalam bidang kraf hujung tahun 2011 dengan hanya asas jahitan yg dipelajari semasa di Tingkatan 3 (kemahiran hidup) dan setiap patung yg dihasilkan sepenuhnya jahitan tangan.

Apakah keistimewaan pada patung yang dihasilkan sendiri dari Dolittle Handmade?

  1. 100% jahitan tangan.
  2. Unik dan whimsical.
  3. Berkonsepkan big head dan big eye.
  4. Tangan dan kaki moveable.
  5. Sesuai untuk pengumpul doll.
Kalau korang nak custom design pun boleh! Mana tau nak yang nampak limited edition, memang khas untuk korang je yang ada doll comel tersebut. Untuk design yang sedia ada, korang boleh pilih mana-mana yang korang berkenan. 

Harganya pula untuk patung kecil bersize 3 - 3.5 inci adalah RM45 dan ke atas manakala patung standard size iaitu 7 - 7.5 inci adalah RM100 dan ke atas.

Bagaimana pula dengan proses penghantaran? Waktu proses mengambil masa 1 - 3 hari dari tarikh pengesahan pembelian. Manakala penghantaran akan mengambil masa untuk sampai kerumah dalam 3 - 5 hari bekerja melalui Pos Laju Malaysia. Setelah penghantaran dibuat, korang akan terima tracking number untuk dijadikan sebagai rujukan. 

Untuk info lebih lanjut, korang boleh terus whatsapp atau call Ain di talian +6019 - 555 9295.

40 comments:

  1. cantiknya reen.. kreatif orang yang reka macam ni .. berseni tangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geram kan tengok.. Memang cantik. Even Reen sendiri pun tak boleh buat macam ni.. Tak reti :D

      Delete
  2. Comelnya, rasa nak beli untuk anak buah...tapi dua org pulak, kena tunggu masyuk sikit, hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha btul. Akak pun asyuk nanti nak beli.. Suh tlg buatkan custome design. Haaaa mmg limited edited.

      Delete
  3. comelnya.. kreatif sungguh macam nk hadiah kat diri sndri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je unni nak bli untuk diri sendiri.. Reen pun ada duit lebih memang nak beli juga untuk Reen.

      Delete
  4. Comel.Awak nak tak? Saya boleh belikan. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang comel. Hahaa xpe awak. Terima kasih 😳

      Delete
  5. Comelnyaaaaa.... boleh buat as a gift jugak nie

    ReplyDelete
  6. cute sangatttt. suka tengok doll handmade yg comel2 camnie :D

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Hahaa rasa cam nak cium2 doll comel ni

      Delete
  8. cantik!btw suka quote baru reen..dont make waiting as habit.....take a risk tu..heheh..suka...pinjam.ya kata2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila2 hihihi peringatan buat Reen juga. Sebab biasalah. Kita ni suka "nanti". Menangguh sesuatu yang sepatutnya kita dah boleh je buat..

      Delete
  9. tetiba teringat dkt kartun caroline...heheheheh

    ReplyDelete
  10. Memang unik dan menarik doll yg dihasilkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada banyak lagi design dalam ig Ain :D

      Delete
  11. comel tapi saya takut patung cmni kalau nak tdo haha
    https://mellyacrayola.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa dulu Reen kecik2 pun takut.. Tapi sebab patung tu xcomel. Yang ni comel heeeee

      Delete
  12. Comelnyaaaaaaa! Bookmark post reen. Nanti senang nak cari balik :) Macam menarik to have one :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi betul. Ada rezeki lebih nanti memang nak satu. Kalau Siqah dah beli, blh share dalam blog :D

      Delete
  13. Remaja remaja ni mesti suka ni Reen.... Tak payahlah tanya hakak, suka ke tidak....hakak dah hampir nak menapose haha....mcm tak sesuai pulak

    ReplyDelete
  14. Comelnya...
    Kita mmg suka doll2 mcm gini..
    Boleh beli kt anak nnt

    ReplyDelete