Koleksi Cerita Seram

Assalamua'laikum.. Hi!

Siapa disini yang minat baca cerita seram? Reen pun minat.. Cuma kalau waktu sianglah. Waktu malam kalau suami ada, beranilah baca. ;p

Reen jumpa satu page di Facebook yang mengumpulkan koleksi cerita seram. Gambar seram pun ada! Pelbagai cerita menarik ada didalam page yang diberi nama sebagai Misteri Alam de Paranormal (MADP).

Koleksi Cerita Seram

Buat masa ni, Reen baru baca koleksi dalam album Kisah/Cerpen Seram Pilihan MADP. Ianya album khas mengumpulkan hasil karya-karya yang diberikan kepada MADP untuk dipaparkan didalam MADP. Kebanyakkannya cerita yang dialami sendiri oleh penulis.

Reen pun baru saja jumpa page MADP, jadi.. Masih banyak lagi koleksi cerita seram yang menarik dan best didalam page MADP yang Reen masih belum baca.

Sekiranya korang suka baca koleksi cerita seram.. Sila klik link diatas untuk terus ke laman page MADP. Antara koleksi album yang korang dapat baca didalam MADB;

Koleksi Cerita Seram

Korang boleh baca cerita-cerita seram ni waktu tengah boring-boring tunggu bas ke, tunggu pasanggan jemput korang ke, tunggu lecture ke.. As long korang ada internet dan hp/laptop/komputer. Selamat membaca!

38 comments:

  1. Ala seram la pulak nak baca. Nanti mula duk sorang2 teringat2 kisah tu nanti. Terbayang-bayang depan mata. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaa kan. Lepas tu terbawak dalam mimpi.. Haaa sudah.

      Delete
  2. memang tak lawan cerita seram.. sebab tinggal sorang2.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui kui kui.. Kalau nak baca juga kena kuat. Kadang benda2 ni suka menyakat.. Nakal.

      Delete
  3. Replies
    1. Kak sha suka baca cerita seram.. Boleh cuba baca dalam page ni. :D

      Delete
  4. adoii.. seram jug tgk entry ni... tapi suami mmg minat cerita seram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Kak Maria ke page MADB.. Lagi banyak gambar2 seram..

      Delete
  5. Replies
    1. Sambil baca sambil terbayang situasi tersebut.. Fuh.

      Delete
  6. tak minat sgt baca citer seram2 ni.. haha.. tp boleh la cuba tengok2 nnti tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaa mana tau tgk2 lepas tu terbaca 1 dlu.. Pastu terbaca 2 cerita.. ;p

      Delete
  7. Fiksyen Shasha kot page lagi satu, sama mcm ni, share cerita seram. Hahahaha, adik-adik mai semua addicted betoi dengan cerita seram bagai ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa Mai macam mana? Minat baca cerita seram..? Nanti akak terjah page Fiksyen Shasha.. :D

      Delete
    2. Of course kak reen, dari buku hingga movie, suka yg seram and thriller walaupun kebanyakannya berakhir dengan sad ending, lepastu stress sendiri, hahaha.

      selain tu mai suka theme sci-fi.

      Delete
    3. Hahahaa stress sendiri.. Sabar je lah. Agak geram pun ada bila ending agak menyedihkan.. Tapi dah itu yang penulis nak tulis, kita layan kan aje.

      Buku sci-fic yang mana paling mai suka baca? Nanti boleh la buat satu entry berkenaan recommend books untuk dibaca. Haaaaaa gitu.

      Delete
  8. kak reen jgn kongsi bnde mcm ni. kite takut. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa terfikir juga nak letak sikit jalan cerita dari dalam page.. Blh bg panjang. Tapi tu lah.. Akak sendiri pun takut.. hahahaaa tak jadi letak. ;p

      Delete
  9. Replies
    1. Hihihi boleh la layan kak cerita dalam page ni..

      Delete
  10. tak leh nonton di khalayak ramai, nanti tiba2 menjerit..susah pulak...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa in sya Allah kak.. Cerita dalam ni tak sampai menjerit..sebab baca. Tapi.. Kalau tengah baca lepas tu ada org tepuk. Haaaaa blh kluar anak tekak.

      Delete
  11. Me too, sukaaa cerita seram, tp kaau dalam buku, nak yg agak logik,

    If movie seramm punn suka, tapi kalau Thai punyaaa...lagiiilah sukaaa~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thai punya.. Telan air liuq je mampu. Kalau movie, reen penakut. Sebab sound system bunyi nak kuat dan seram je.. Aish. Confirm terperanjat.

      Delete
  12. Replies
    1. Kalau baca ok lagi anis.. Sbb xopocot!

      Delete
  13. Tengok cerita seram cuba dielakkan, baca novel maybe boleh kot. Cuma tak cuba lagi.. tapi takut terbayang-bayang gak nanye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama kite Siqah.. Reen pun kalau cerita mmg xbrani. Selalu terperanjat dengan sound system yang menyeramkan.. Kalau baca ok lg. Lepas tu sblum tidur mula lah terbayang2 dalam kepala.. Pastu.. Klau tak bernasib baik, masuk dalam mimpi..

      Delete
  14. Menarik ni reen...ada Masa terluang boleh singgah baca

    ReplyDelete
  15. Hakak ni kurang suka membaca Reen tp kalau suruh tengok cite seram mmg sukalah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak.. Cerita reen pula yang kurang kak. Tak puas hati reen dengan sound system dalam cerita seram. Suka buat reen "oh mak". Terkezut tau.. Hihihi

      Delete
  16. sekarang ni ada tempat baru sis, Fiksyen Shasha.. kalau bosan mmg buka blog tu.. adoi..mmg tak senang duduk baca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah juga ternampak dan baca sekali dalam blog Fiksyen Shasha.. In sya Allah akan datang singgah lagi :p

      Delete
  17. salam tq reen dapt gak cari page seram ni.....cuma fiksyen shasha tu dah xleh masuk plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waa'laikumsalam apid.. Sama-sama. Dapat juga baca cerita seram sementara tunggu FS baik pulih semula.. Heheee

      In sya Allah.. Banyak juga kisah menarik yang ada dalam page MADP..

      Delete