Klebang Original Coconut Shake

Assalamua'laikum.. Hi!

Pernah dengar tentang Klebang Original Coconut Shake? Sejujurnya, first time Reen dengar dan pergi ke Klebang Original Coconut Shake hari Ahad kelmarin. Hehe ;p 

Klebang Original Coconut Shake

Kami ke sini waktu public holiday, ramai pengunjung yang datang ke sini untuk menikmati Klebang Original Coconut Shake. Reen pun excited nak cuba juga, tertanya-tanya.. Sedap sangat ke Klebang Original Coconut Shake? Lebih-lebih lagi kelihatan ramai yang beratur untuk order.

Klebang Original Coconut Shake

Klebang Original Coconut Shake

Di Klebang Original Coconut Shake, terbahagi kepada dua kaunter untuk order a.k.a cashier. Satu khas untuk order coconut shake dan satu lagi khas untuk nasi lemak dan keropok lekor. Waktu public holiday, tempat duduk sangat limited. Dalam 20 minit juga menunggu untuk dapat tempat duduk. 

Klebang Original Coconut Shake

Klebang Original Coconut Shake yang kami order dah sampai. Reen pun rasa.. Sedap. Cuma.. rasanya sama dengan coconut shake yang Reen pernah minum sebelum ni. 

Kalau Klebang Original Coconut Shake blend ais dengan lebih halus, akan jadi lebih sedap macam yang Reen pernah minum kat area rumah Reen.

Klebang Original Coconut Shake

Klebang Original Coconut Shake

Sejujurnya, rasa nasi lemak dan keropok lekor ni pun biasa saja. Pelik juga kenapa tempat ni ramai dan ada yang sanggup beratur panjang. Even Chinese pun ramai yang datang sini. Mungkin.. lidah Reen je kot yang pelik.. 

Korang pernah ke sini? Hah.. kalau pernah, mai kongsi dengan Reen pendapat korang pula tentang Klebang Original Coconut Shake. :)

23 comments:

  1. Pendapat Mrs. A sedap tu jelah tiada WOW!!!
    Sama pelik jugak ramai sangat orang dah kenapa?? ngeh!ngeh!ngeh!
    Coconut shake kat kampung Mrs. A lebih sedap rasanya ini bukan Mrs. A seorang yang kata adalah dua tiga orang rakan office pun setuju dengan pendapat Mrs. A tu.
    Cuma coconut shake kat kampung Mrs. A dikenali dengan nama "Kelapo Goncang Pancang" aka KGP (boleh search FB)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. Ni yang buat Reen nak merasa juga.. 😍😍

      Delete
  2. ramai sebab femes kot.. bila la mrasa dtg sini ni

    ReplyDelete
  3. pernah dengar, tapi lom try..hehe

    terpaksa cancel trip ke melaka cuti deepavali baru ni coz MIL sakit =), xpe next time nak try jugak!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi hikmah pergi next time. Sbb kalau g waktu public, ramai sangat orang yang datang..

      Delete
  4. Dulu brjanji ngan kawan masa diploma nak pergi merasa klebang coconut shake, janji tinggal janji sampai skrg, hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa masih tak pergi lg ya dik. Xpe lah.. Merasa coconut shake yang dekat2 pun dah sedap. Hihi

      Delete
  5. sha yg org melaka pun jarang beli. lg2 sha tinggal di klebang berdekatan dgn coconut shake ni. nk mnum kne beratur pnjng2. rasa mls sgt nk beli. ada lg 1 dekat batu berendam, pun terkenal juga. sma kena beratur panjang2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beratur panjang yang kurang rajin tu hihi

      Delete
  6. Tak pernah singgah lagi Reen. Alah biasalah.....sebab virallah tu org ramai walaupun tak sedap mana.
    Tp kalau dah ramai orang sampai beratur malas jugak nak singgah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak. Macam nasi lemak anak dara.. Kui kui kui

      Delete
  7. coconut shake!! fevret busyra la tu. adeyyy. terliur! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat tempat Busyra kalau ada jual lebih2 lg sedap.. Haaa ape lg. Beli dan minum ;p

      Delete
  8. Kalau ke Melaka mesti singgah di sini.. dari kedai dia buka payung bawah pokok sampai lah besar mcm restoran.. tapi baru2 ni pergi tak best sebab ramai sgt org smpai kene beratur panjang terus pusing kereta balik huhuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru2 ni..entah2 hari sama dengan Reen pergi? Hihihi musim cuti kot tu ramai..

      Delete
  9. Banyaknyaaaa entry baru2 Reen . Rajin update . Lama nadia tak singgah . Yeay!!!! Banyak boleh baca nie .

    Klebang coconut shake bagi nadia kurang sedal . Nadia lagi suka yang di Batu Berendam . If balik umah atuk je . It a must singgah beli coconut shake kat situ . Nnt Reen cuba lah . Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa ni alhamdulillah idea dtg.. Hihi cuba kalau otak blur, satu pun xupdate ;p

      Batu Berendam ya.. In sya Allah 😍

      Delete
    2. Kannnn~ nadia ada masalah tue lah skrang nie . Tue yang suram je blog nadia susah nak up entry baru selalu. Hihi

      Delete
  10. dulu belajar kat melaka selalu lepak Klebang ..tapi dah lama tak pergi dah lain skarang hahah

    ReplyDelete