Kecomelan Error 404

Assalamua'laikum.. Hi!

Entry semalam berkenaan Singgah Santai Resort sebenarnya telah lama Reen update, cuma semalam Reen publish lagi sekali untuk dapatkan 'search description' yang latest.

Kalau tidak bila share di Facebook, akan keluar search description yang lama. Hari ini Reen cuba cari di Google berkenaan Singgah Santai Resort dan Reen jumpa topik ini di page pertama Google search.

Sebelum Reen update, topik ni keluar di halaman yang agak belakang iaitu halaman ke 5. Kesian.. Salah satu sebab juga kenapa Reen update.

Bila kali ini dah keluar di page pertama Google search, Reen klik nak tengok ok ke tidak sebab di bahagian meta search description, masih ada ayat yang lama.

Bila buka, timbul benda alah ni.

Kecomelan Error 404

Asalnya ayat omputih, Reen dah tukarkan kepada bahasa. Comelkan pakcik tua ni.. Waktu buat keputusan nak beli template ni, Reen tak pernah ambil tahu tentang rupa Error 404. Sekarang baru Reen tahu apakah kegunaan Error 404 ni.

Reen nak tukar gambar pakcik tua ke gambar yang lebih menarik. Cuma.. Masih fikir gambar apa yang sesuai. Nak letak gambar anime ke? Gambar kucing ke? Gambar buah ke? Gambar pokok ke?

Yang pasti, gambar berunsurkan katon macam pakcik atas ni.


18 comments:

  1. Bila nampak 'pakcik' itu rasa geram bolehlah kurang sikit ye Reen:)

    ReplyDelete
  2. Hurm... Mrs. A biasa jumpa perkataan Error 404 tu tapi tak pernah jumpa lagi yang siap bergambar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa aa kak. Tak pernah jumpa yang bergambar.. Reen jakun sebenarnya tengok. heh ;p

      Delete
  3. gmbr pakcik tu dah lawa. hahaha. sejuk skit hati ni haaa.
    reen buat yg im not robot tu satu. yg tu menyakitkan jugak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ROBOT TIAP2 HARI KENA MEK, SNGT2 GERAM TAMBAH LGI LINE SLOW..HAHAHAHAHA

      Delete
    2. Mek... I'm not robot..? Yang mana eh? Tolong refresh semula otak Reen yang tengah kurang berkembang ni.

      Delete
  4. BILA NMPK PAKCIK NI, SBNRNYA GERAM TAPI LUCU PUN ADA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siap dengan pedang.. dengan tongkatnya. ;p

      Delete
  5. tula mila bukak semalam cumel pulak pakcik ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi lain dari yang lain gambar pakcik ni

      Delete
  6. Keyword tu mainkan pernan penting kan kalo mak keluar page pertama google...kelakor la plok tengok pokcik ni hiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul wani.. Tapi tu lah, banyak perkara tentang seo dan keyword yang kita kena belajar untuk dapatkan rank page pertama di Google.

      Delete
  7. comelnya. akak tak pernah nampak lagi pakcik ni.

    ReplyDelete
  8. hahaha. kartun pakcik ni comel la akak.

    ReplyDelete
  9. x kisah gmbr apa janji boleh bergerak2 gitewwwww

    ReplyDelete
  10. First time tgok error 404 ada gambar pakcik tu...kelakar la!

    ReplyDelete