Hadiah Blogspot Template Dari Reenri.Com

Assalamua'laikum.. Hi..!

Siapa yang nak template blogspot percuma? Jom sertai giveaway Hadiah Blogspot Template Dari Blog Reenri.Com. Reen ada 5 template yang akan Reen berikan secara percuma kepada pemenang yang bertuah. Siapa agaknya ya?
Hadiah Blogspot Template Dari Reenri.Com
Template yang Reen bagi sebagai hadiah ini adalah template yang Reen beli dan dah tak guna. Daripada terperap, lebih baik Reen berikan kepada rakan bloggers yang bertuah kan?

Senarai Template

1. Magazine
2. Slider
3. Blog

Template No.1 hingga No. 4, nampak sama tetapi sebenarnya berbeza.

Kesemua template ni bebas dari Malware sebab Reen bukan ambil secara percuma. Untuk template pertama sehingga keempat, korang akan jumpa ada malware sebab template demo telah di Encrypted Scripts. Perbezaan antara template demo untuk percuma dan beli.

Apakah syaratnya?

• Mempunyai blogspot.
• Buat entry bertajuk Hadiah Blogspot Template Dari Reenri.Com.
Copy gambar di atas dan backlink ke blog Reenri.Com.
Tinggalkan link di ruangan komen entry ini.

Mudahkan?

Butir-butir template No. 1 - No. 4;

• Remove Footer Credits.
• No Encrypted Scripts.
• For Unlimited Domains.
• Responsive.
• SEO Friendly.
• Mobile Friendly.
• Custom 404 Page.
• Fast Loading.
• Minimal.
• Magazine.
• Ads Ready.
• Clean Layout.
• Simple Design.
• Drop Down Menu.
• Social Sharing.
• HTML5 & CSS3.
• Browser Compatibility.

Butir-butir template No. 5

• Change fonts style, type, size, color.
• Change all the template colors.
• Remove gadgets you don't want, or change the display order.
• Add your own gadgets to the footer, sidebar, above the blog content..
• Slider
• Responsive.
• Drop Down Menu.
• Sticky main menu. Top menu scrolls with the page (also, available with a normal menu).
• Use "Jump break button" to display "Read more" button.
• SEO optimized.

Kelima-lima template ni akan diberikan sekali manual cara untuk setup template. 

Bagaimana Cara Pemilihan Hadiah?

• Dipilih melalui random.org.
• Terdapat 5 pemenang bertuah.
• Pemenang pertama akan diberi keutamaan untuk pilih antara 5 template di atas.
• Kemudian di ikuti dengan pemenang kedua, ketiga, keempat dan kelima.
• Pemenang kelima tiada pilihan untuk pilih template. 

Berapa lama tempoh penyertaan?

Tempoh penyertaan dari 19 November 2016 - 19 Disember 2016.

Bilakah tarikh pengumuman pemenang?

Iaitu pada 20 Disember 2016.


Senarai peserta;

7. Nik Ainaa

67 comments:

  1. wahh mewah hadiah !!! lapor diri

    https://unnianje.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
  2. Saya berkenan dengan templates no 3, Insya-Allah akan join contest ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sya Allah lama lagi tempoh masa contest.. Boleh le join. Hihi :D

      Delete
  3. zie join, i wish to win, ni masalah zie sekarang OMG!! template yg sesuai..suka yg no.5
    https://jepunmari2.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi in sya Allah.. Ramai yang suka no 5 Zie. Reen rasa macam nak buat suprise.. Nantikan ya! Papepun, terima kasih sebab join! :D

      Delete
  4. good luck kpd semua peserta. abam kie follow blog ini ye. TQ.
    www.zukidin.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Abam Kie.. Reen dah follow semula :)

      Delete
  5. Template no 5 menjadi kesukaan siqah :)

    Good luck kepada rakan blogger yang join ye. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dear! Template no 5 agak sengit.. Kebanyakkan pilih no 5.

      Delete
  6. Baru jer tukar.. takper follow jer.. salam perkenalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dear! :) Salam perkenalan juga

      Delete
  7. cik renex join.

    http://renex89.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih join..! Selamat berjaya! :p

      Delete
  8. saya join :)
    http://thezofiroh.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dear! Terima kasih join ga.. Selamat berjaya. :D

      Delete
  9. waa.. ada segmen la.. nak join juga la reen.. hehe...
    semoga berjaya..

    http://www.kuihsemperit.my/hadiah-blogspot-template-dari-reenri-com/

    ReplyDelete
  10. wah cantik-cantik template nya...patutlah tengok blog orang cantik-cantik belaka, rupanya kena beli ye

    1 template ni harganya berapa ya? ada cecah ratus-ratus?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde lah sampai ratus.. Selalunya paling murah untuk yang responsive RM20 dan ke atas.. :)

      Delete
  11. kak reen nak tempalte 1 . hehehhe
    http://www.aswaleyla.com/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi sila-sila join. Mana tau rezeki Lela ♥

      papepun terima kasih dik join dan semoga berjaya ya!

      Delete
  12. menarik hadiahnya..good luck pd peserta..

    ReplyDelete
  13. menarik tu.. reen mesti ramai yg join ni ..template baru tukar.. good luck kepada semua yg join... ..tererr la reen bab edit2 blog ni :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa ni baru 10 bloggers.. Hihihi

      Uish mana terer. Template ni semua Reen beli.. Nak buat sendiri memang tidak reti. Lagipun waktu beli memang owner bagi manual cara untuk setup template..

      Lain owner designer template, lain pula cara setup template..

      Terima kasih wani.. :)

      Delete
  14. https://nikainaa.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dik! Terima kasih ya join ga ni.. Selamat berjaya!

      Delete
  15. Mai join kak reen.

    https://missobsesi.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dik..! Terima kasih join ga akak yang tak seberapa ni. Heeeeeee :D

      Papepun selamat, selamat dan selamat berjaya!

      Delete
  16. join ^^

    http://kimchaa.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dear! Terima kasih ya join ga.. Selamat berjaya! :)

      Delete
  17. http://nfhuzairi.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    saya join =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi! Terima kasih awak join ga.. Selamat berjaya! :)

      Delete
  18. Template ni saya tak faham langsung. Kalau dapat pun tak tau nak buat macam mna.

    Biarlah orang lain yg dapat kali ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak faham boleh belajar awak.. :p

      Reen pun zero waktu mula belajar..

      Delete
  19. Replies
    1. Hihhii tak pe.. faham. Kalau tukar lagi jenuh nak edit lagi sekali. Penat :D

      Delete
  20. Selamat berjaya kepada yang nak join. Saya dah cukup puas hati dengan template sekarang

    ReplyDelete
  21. Wow menariknya hadiah.. wish luck for Uols yg join GA ni

    ReplyDelete
  22. saya join ye

    http://vithebat.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
  23. CP join

    http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    Jemput join GA CP jugak :)

    ReplyDelete
  24. Reen,

    (Komen saya kat bawah di blog irda)

    Cadangan buat blog berkaitan ulam. Cadangan yg baik. Saya boleh buat blog tentang herba tapi target pembacanya berapa orang sangat. Kalau blog herba tu ujud mungkin komen banyak tapi belum tentu yg mengomen itu baca. Dia komen semata mata nak kita visit blog dia. U tengoklah pengomen2 sekarang. Bukan mengomen.

    Herba ni bermacam macam jenis, tapi khasiat dia lebih kurang sama. Kalau hari2 tulis sama orang fedup. Sama juga blog masakan. Banyak cerita yg serupa, pembaca jadi tak ramai,masakan yg saya baya biasanya hampir sama setiap blogger, cuma nama masakan je yg berbunga2, cintoh, rendang pelangi, ked rupawaan.

    Saya membesar dgn hutan, sungai dan kebun. Profile saya pun ada sebut ttu. Itu sebab saya tau banyak tau tentang tumbuhan.

    Ada blogger bernama Warisan Petani, saya kerap bacaa tulisan dia. Pagi tadi pun saya komen blog dia. Tentang reban ayam.

    Pengetahuan herba ni saya tak pandai yg berkaitan saintifik. Saya tak belajar tu. saya makan mengikut cara orang kampung.

    Pernah saya masuk hutan berminggu minggu. Rakan rakan saya susah nak buang air besar tapi saya senang. Sebabnya; apa2 daun yg saya kenal kat situ, saya makan buat ulam. Ulaman & sayuran melawaskan tu semua.

    Tengoklah, mungkin saya buat juga blog pasal herba. Masalahnya masa saya banyak tertumpu pada hal lain. See how.

    Reen, thanks beri idea tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh. :) betul.. Memang kebanyakkan nak suh visit semula. Orang berbudi.. Kita berbahasa ya.

      Wah! Seronoknya membesar dengan hutan, sungai dan kebun. Sihat. Udara segar..

      Saya pula jenis tak berapa pandai makan ulam. Baru tahun ni belajar nak makan.. Itu pun yang boleh makan hanya kacang botol dan ulam raja.

      Selain dari dua ni, sangat tak pandai. Ulam raja makan pun sebab sedap. Rasa macam makan daun mangga. Heheee

      Yang kacang botol, paling suka kalau masak ala-ala style kerabu kelapa tu. Fuh.. Teringin pula. Tak leh jadi ni. Nak kena masak ni.

      Macam awak, tentu makan gitu pun tidak menjadi masalah kan? Maksud saya, tak perlu nak masak ulam, makan je original ulam.

      Warisan petani.. Kenal! Pernah baca juga blog beliau. Banyak info ttg tanaman boleh dipelajari dalam blog Warisan Petani. :D

      Delete
    2. Salam subuh,

      Sorry, tempat ni dah macam watsap. Dah jadi tempat chatting pulak tapi dah tak ada tempat lain kat sini pun ok lah.

      Pasal blog walking tu, dulu ada jugak saya buat. Lebih kurang 10 blogwalking. Sekarang saya stop. Tak nak lah fames melalui blok walking atau melalui GA.

      Biar orang tau melalui tulisan. Kalau melalui blogwalking orang tak baca. Bila dia tak baca tak ada kome. Komen yg bernas kita terima tu yg membuka minda kita.

      Sebab kedua saya stop blogwalking: saya susah payah jengok dia tapi dia buat tak tau.

      Itulah sebabnya saya stop blogwalking.

      Delete
    3. Tak pe, Reen ok je :)

      Wah! 10 blogwalking.. Banyak. Blogwalking tinggalkan jejak di cbox atau shoutbox ya?

      Saya setuju bab komen yang bernas. Lagipun, komen ni penting untuk bloggers.

      Kadang tu memang ada yang jenis bloggers tak cukup masa atau kurang rajin untuk singgah ke blog lain.. Tak pe lah. Nasib kita kalau bloggers tersebut tak sudi atau terlalu sibuk untuk singgah blog kita..

      Delete
  25. salam...akak join

    http://storymoryluahanku.blogspot.com/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waa'laikumsalam.. Terima kasih kak zai join :)

      Delete
  26. Salam dear..akak join ya
    http://www.akifimtiyaz.com/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waa'laikumsalam.. Terima kasih kak join ;p

      Delete
  27. Dah join (^^,)

    http://www.snmofficial.com/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
  28. Join

    http://www.azirahman.com/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
  29. join

    http://mushizam.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
  30. waahhh reen ! best of luck dlm pemlihan ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihhihi terima kasih mek! Rasa macam tak sabar pula nak tunggu hari mengumuman pemenang

      Delete
    2. Reen,
      Jangan susah-susahkan minda, mumkan saya je sebagai pemenang. Habis cerita.

      Delete
    3. Hahahaaa mana boleh.. Tak adil nanti. :D

      Delete
  31. ana join
    http://adna2029.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete
  32. Salam.. Cikla join..

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/11/hadiah-blogspot-template-dari-reenricom.html

    ReplyDelete