Cara Download Video YouTube Mudah Dan Cepat

Assalamua'laikum.. Hi!

Korang pernah tertanya-tanya cara download video YouTube mudah dan cepat? Reen ada caranya! Korang boleh download video dari YouTube kesukaan korang.

Mungkin korang nak download video klip terbaru, mungkin juga korang nak download cerita Upin Ipin untuk anak-anak. anak buah atau adik dan banyak lagi kegunaan lain sebenarnya.

Cara Download Video YouTube Mudah Dan Cepat

Jom kita terus ke tutorial cara untuk download.

Pertama

Pilih video dalam YouTube yang korang nak download kemudian copy URL video tersebut.

Kedua

Klik website Save From dan kemudian paste URL yang korang copy tadi dalam ruangan yang di sediakan. Lepas tu nanti akan automatik website ini search video korang.

Ketiga

Klik butang download dan walllaaaa! Siap.

Mudah kan?

Cara Download Video YouTube Mudah Dan Cepat

25 comments:

  1. cik renex pun selalu guna cara macam ni. mudah dan pantas. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. Mudah dan pantas. Yang penting.. Jimat data kita dari kerap tengok YouTube..

      Delete
  2. camni je rupanya nak download video dari youtube.. tq atas info ya!

    ReplyDelete
  3. Wah baru tau apps ni, sebelum ni mai pakai converter youtube to mp3 tapi kadang2 crashed or tak boleh convert video panjang pula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klau guna yang ni untuk video panjang.. Tak pasti ok ke x.. Tak pernah cuba. Selalu akak download video lagu2 atau video workout untuk akak senaman kat rumah hahahaa

      Delete
  4. Download macam ni tak lah mudah sebab kena lalu 3 proses. Ada tak yang lebih mudah, contoh: bila kita kata download, video tu download sendiri. Lepas tu kita kata save di file A atau B atau C, video tu pergi ke file ABC. Ada tak?

    Kalau ada Reen beri tau saya, kalau tak ada Reen tak payah beri tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada.. Ada. Tapi awak kena tunggu lagi 20 tahun akan datang. 😁

      Delete
  5. Boleh guna keepvid juga reen.. Guna IDM lg senang.. klik button je terus download video tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya? Wah lagi senang. Awak buat tutorials dalam blog.. Lepas tu boleh saya baca. Ok? Cun?

      Delete
  6. kakak pun selalu guna cara gini.. hee~ senang.. keje nak senang jek sekarang nih.. thanx reen !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha btul kak atie. Sekarang kalau leh smua nk shortcut :D

      Delete
  7. mudah :) bleh ni klau ade video nk download :)

    ReplyDelete
  8. Nampak senang tapi hakak tak pernah buat....benda benda gini anak hakak sukalah kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi anak akak mesti lagi pro bab2 cenggini..

      Delete
  9. thanks for sharing...baru nk try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wc kak.. Boleh download video dari YouTube banyak2..

      Delete
  10. Dah lama guna teknik ni...btw nice info..yg baru nk try, inilah cara terbaik dan mudah

    ReplyDelete
  11. kalu copy vid dari twitter pn sm jg ke?

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. As should be obvious, on the off chance that you need to download music from YouTube, there are numerous approaches to complete it. You can download into any sort of interface that you like and into any sort of organization.youtube downloader android

    ReplyDelete