Tukar Template Lagi Atau Tidak..?

Assalamua'laikum.. Hi..!

Beberapa hari ni.. Reen kerap survey blogger template yang menarik. Kebanyakkan template yang Reen jumpa, cantik! Tapi.. Design yang berat.

Dimana, blog Reen akan lambat loading kalau Reen apply. Reen ni agak cerewet dalam memilih template. Template yang Reen guna sekarang, dah mula rasa jemu dipandangan mata. Nampak plain.. Kan?

Tukar Template Lagi Atau Tidak..?

Selain dari Etsy, kat mana lagi boleh jumpa yang menyediakan perkhidmatan design blogger template? Sekarang ni.. Reen mencari yang berbentuk grid dan responsive. Hmm.. (berfikir sambil menggosok dagu).

Kalau Reen tukar template lain.. Https Reen akan bercelaru. Kena minta tolong hasif lagi untuk setting semula. Tapi, kena tunggu Reen jumpa template yang betul-betul buat Reen jatuh cinta. Eceh ceh ceh ;p

Sejujurnya, Reen jeles dengan bloggers yang kekal menggunakan template dalam jangka masa yang lama. Boleh jimat duit.. Jimat masa.. Tak perlu pening untuk pilih template banyak kali. Hihihi Dan anda berjaya mengawal nafsu kehendak anda dari membazir serta membeli template baru.

Tahniah! :D

28 comments:

  1. Saya tak pernah tukar template lagi sebab malas, dan pokai. HAHAHAHAHAHA (gelakkan diri sendiri).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa pokai tu memang setuju. Hope ini kali terakhir tukar template.. (boleh percaya ke?) ;p

      Delete
  2. Tulah..cepat bosan adap blog sama setiap hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa betol. Especially untuk someone yang cepat bosan macam Reen ;p

      Delete
  3. seronoknya..tengok reen beli template kat etsy..teringin jugak nak beli tp satu hari nanti lah hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus juga tak beli.. Sebab, sekali beli buat kita rasa nak beli lagi. :p

      1. Sebab banyak sangat pilihan yang cantik
      2. Pembelian dihujung jari. Klik klik, selesai.
      3. Nak install pun senang

      Delete
  4. oh, baru saya perasan url sis https...url saya http, saya guna template yang free je sis..blog saya cacamarba, masa sangat terhad untuk saya menggodek-godek blog saya huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu kena beli.. Hihi lagipun.. Template di Etsy ada banyak pilihan. Cuma kena pandai pilih yang betul2 berkenan dihati..

      Kalau tidak, nafsu nak tukar template lain membuak-buak. ;p

      Dan template ni harganya sangat murah. Rm22 gitu kalau genapkan..

      Delete
  5. :D :D tukar template lg.. tu la kan kdg2 tu jemu jugak tgk template yg sama je hari2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak leh tahan awak. Mata ni bersilau tengok template. Hahahaaa

      Delete
  6. utk blog yg dh lama,nak tukar template akan jd becelaru..penin main html nati..ahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaaa btul Zie. Cuma untuk template ni, sejujurnya Reen tak pandai untuk main html bahagian home.

      Bercelaru codenya. Aih..

      Delete
  7. Akak pulak bukanlah dah bosan tapi template yang kat etsy tu yang mengoda perasaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaa ok kak. Reen faham perasaan Kak Amy. hahahaa ;p

      Delete
  8. dahhh dahhh jngn tukar lagiii ..... nanti lela pon nak tukar jugakkkk. hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila lela... Silakan. Hahahaaa Tapi kalau boleh jangan terjebak sekali.. Naya. ;p

      Delete
  9. tak pernah lagi beli template kt etsy..tp mmg cntik2 kt situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Banyak cantik. Geram je tengok..

      Delete
  10. Replies
    1. Hihihi nanti boleh beli.. Cuma kalau dah beli sekali, akan terasa nak beli lagi skali.. :)

      Delete
  11. rasanya template ni walaupun mcm simple sgt kan ?
    but blog ni nampak kemas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Hihi tapi depends juga pada mata yang memandang. Ada yang kurang suka template simple gini.. Ada juga yang suka..

      Delete
  12. Replies
    1. Nak follow, add manual dear.. Kat dashboard, ada button Add (button ni betul2 kat atas list blog yang kita follow).

      Haaa.. Lepastu klik Add, letak url blog ni dan tekan add. Pastu.. Refresh dan tengok ada atau tidak dalam list.. :)

      Delete
  13. sama macam sy reen....pentingkan template...lokman pun baru tukar template dari shah danial...memang puas hati!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reen baru lepas terjah blog awak.. Yup! Template baru.. :D

      Delete
  14. Betul tu...kalau loading berat, masalah tu Reen. Sebab reader ni kekadang malas nak menunggu lama.
    Cari yg ringan Reen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Ada yang jenis trus pangkah. Macam reen. Hahaahaa

      Delete