Cara Tukar Ke Plan Xpax Turbo

Assalamua'laikum..

Hi..!

Info terbaru dari Celcom, tiada lagi langganan XPAX TURBO. Pihak Celcom telah melancarkan plan terbaru yang lebih menjimatkan dan menguntungkan untuk korang.

Korang akan dapat 10GB internet asas dan 10GB Facebook PERCUMA! Klik sini untuk info lebih lanjut.

Adakah anda berminat untuk tukar ke plan Xpax Turbo? Mari ikuti langkah ini. Bagi yang belum baca lagi entry Reen berkenaan plan Xpax Turbo, anda boleh klik sini.

Mari kita teruskan cara untuk tukar ke plan Xpax Turbo.

Cara Tukar Ke Plan Xpax Turbo

Langkah pertama;
Taip sms MIG XPAX dan hantar ke 28882. Kemudian anda akan terima sms dari 28882 seperti ini.

RM0 Beralih ke pelan XpaxTurbo dengan RM2 untuk nikmati Internet PERCUMA!Akaun sah utk 30hari&baki akan dibawa ke hadapan.Untuk teruskan,hantar MIG YES ke 28882

Langkah kedua;
Balas MIG YES dan hantar ke 28882. Kemudian, anda akan terima sms dari 28882 seperti ini.

Thank you. Your subscription request is now in progress.

Tunggu sebentar lebih kurang satu atau dua minit, kemudian anda akan terima sms yang mengesahkan anda telah berjaya tukar ke plan Xpax Turbo.

RM0 Selamat Datang ke Xpax Turbo!Nikmati hingga 10GB InternetBurungHantu bulanan PERCUMA (333MB/hari) + 500MB Basic Internet setiap bulan utk WhatsApp&lain2!T&S

Tahniah! Anda telah berjaya tukar dan boleh mula layari internet!

45 comments:

  1. Replies
    1. Hahaha yup mek. Terus seronok reen bile dpt pengesahan yang reen berjaya langgan.

      Delete
  2. Klu dr digi nk ke xpax turbo ni blh x...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh.. Tapi kne tular ke celcome dulu yunk. Pastu baru boleh langgan..

      Delete
  3. Salam...
    Magic sim sa tak dpt tukar xpax turbo.. Knp tu r...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waa'laikumsalam.. Hi sis! Saya cadangkan sis call Celcom center untuk tanya lebih lanjut. Boleh call di talian 1111.. Cas call yang dikenakan hanya RM0.50 sahaja! Harap membantu sis..

      Delete
  4. , kena guna kredit tak ? ke free tukar ?

    ReplyDelete
  5. sis, nak tanya. xpax turbo ni ada basic internet jugak lah kan. yg 10gb brg hantu tu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. ada dear. 10GB hanya untuk burung hantu.. Untuk internet biasa, kena beli. Ada 5..

      1. RM5 untuk 3 hari (Internet 200MB, Fb 100MB, Tempoh Sah 3 Hari)
      2. RM10 mingguan (Internet 600MB, Fb 600MB, Utube 300MB, Tempoh Sah 7 Hari)
      3. RM30 bulanan (Internet 2GB, Fb 1GB, Utube 1GB, Tempoh Sah 30 Hari)
      4. RM50 bulanan (Internet 5GB, Fb 2GB, Utube 2GB, Tempoh Sah 30 Hari)
      5. RM80 bulanan (Internet 9GB, Fb 3GB, Utube 3GB, Tempoh Sah 30 Hari)

      Delete
    2. Kalo tgk yg awk tulis ni mcm dah ade kuota ntok fb,,utube,,Internet...cth la kalo ntok rm10,,fb have 600mb,,kalo habes gunakan 600mb fb tu,,die akan amik kuota utube jugk ke ntok fb???

      Delete
    3. Tak.. Kalau habis quota untuk FB, automatik akan tolak dari data internet pula.

      Sama seperti YouTube.. Kalau data untuk YouTube dah habis, untuk penggunakan YouTube seterusnya akan ditolak melalui data internet..

      Delete
  6. kalo tukar ke plan xpax turbo,ADD ON PACK BURUNG HANTU MASIH ADA lg x?Rm5=internet burung hantu 10gb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pasti.. Cuba call celcom service center..

      Delete
  7. klau kita tukar kpda xpax turbo..internet yg kita dh bli sblum akn burn or tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Akan auto luput. Cadangan, lebih baik habiskan internet dulu sebelum tukar ke plan Xpax Turbo.. :)

      Delete
    2. Yup.. Akan auto luput. Cadangan, lebih baik habiskan internet dulu sebelum tukar ke plan Xpax Turbo.. :)

      Delete
  8. Xpax turrbo ni automatik kite ad basic internet or still kena beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk yang free.. Tak topup pun xpe. Memang akan dapat setiap bulan.. Secara automatic.

      Tapi, untuk yang tambahan.. Kena beli :)

      Delete
  9. Klau dri umobile pg celcom mcm mna ni hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahu saya kena pergi center celcom untuk tukar line..

      Delete
  10. Kalau kita langgan minguan 10 ringgit.. Same x mcm magic sim.. Intenet brung hantu dan 500mb internet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen kat atas sy ada explain brapa ringgit untuk brapa data..

      Delete
  11. sy dh tukar ke xpax turbo tapi kenapa x jadi jugak free basic internet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Free basic internet hanya boleh digunakan untuk whatsapp.. Kalau fb dan lain2, load sangat lambat.

      Delete
  12. Salam nk tnya..untuk pakej internet xpax turbo ni unlimited call x?

    ReplyDelete
  13. Salam nk tnya..untuk pakej internet xpax turbo ni unlimited call x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waa'laikumsalam.. Hi! Xde unlimited call dear.

      Delete
  14. Salam...nk tnya ckit...plan xpax turbo ni kalau kta xlanggan data bleh dpt ka basic internet percuma tu..

    ReplyDelete
  15. Salam...nk tnya ckit...plan xpax turbo ni kalau kta xlanggan data bleh dpt ka basic internet percuma tu..

    ReplyDelete
  16. Sis asl sy pnye x boley tuka..sy pnye plan xpax24..da byk kali try x boley jgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya kena call celcom center trus dan bertanya 1111.

      Lagi mulai bulan depan.. Turbo dah tak ada. Akan ada plan terbaru lebih jimat. Cuma reen kena buat confirmation dengan pihak celcom dlu tentang details.

      Risau salah bagi maklumat.. Nantikan post terbaru dalam blog reen ya.

      Delete
  17. Ini kesilapan yg terbesar penah aq buat,sebelum ni magic sim aq boleh ja guna whatsapp last2 bila tukar ke xpax turbo...whatsapp xad conection,xkan nak kena beli data kot semata utk guna whatsapp!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila tukar ke turbo? Baru2 ni? Sekarang turbo dah tak ada.. Mungkin sbb tu dah tak boleh guna. Baca sini untuk plan terbaru..

      http://www.reenri.com/2016/12/xpax-sim-starter-plan-terbaru-celcom.html

      Delete
  18. Cm mna cara aktifkan balik data internet ni,,bila data dah hbis,,boleh pkai cm ni : *118# untuk pilik paket.trims kasih

    ReplyDelete
  19. Cm mna cara aktifkan balik data internet ni,,bila data dah hbis,,boleh pkai cm ni : *118# untuk pilik paket.trims kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Yayae, dah tak boleh activekan data turbo sebab langganan Turbo telah tamat perkhidmatan oleh Celcom. Lepas ni dah tak ada tentang Turbo lg..

      Delete
  20. Hai setahu saya sekarang xpax turbo dh xde burung hantu yang 5ringgit 10 gb

    ReplyDelete
  21. Adakah tarikh luput tu akan jd sebulan atau ikut plan lama kita ?

    ReplyDelete
  22. Tidak boleh tempat saya tukar . Ajar dulu . .

    ReplyDelete