Hadiah Dari Seorang Suami

Assalamua'laikum..

Hi..!

Sampai sekarang rasa masih sedang bermimpi. Reen tak mengharap untuk dapat hadiah dari suami lebih-lebih lagi hari jadi Reen yang bakal tiba.

Selama Reen jadi isteri si dia, hadiah suprise yang Reen dapat adalah dinner. Anniversary bulan dua lepas, suami buat suprise dinner di lokasi kali pertama kami berdating. Actually, tak lah dating sangat sebab adik perempuan teman. Hihihi Malu la konon nak jumpa waktu tu. Puiii..


Terasa kelakar pula bila teringat. Berbalik pada topic, beberapa minggu lepas Reen beri hints pada suami. Nak hadiah iphone 6 plus, eceh ceh. Saja mencuba nasib.. mana tahu rezeki kan. Waktu tu dalam hati, berangan pun jadilah! Sebab suami Reen bukan lelaki yang jenis romantik.

Lepas tu Reen terfikir, mmmmm... Aku ni bukan jenis pandai jaga hp, mesti akan kotor atau bercalar. Bab campak hp jangan cakap lah. Jenis manusia pemalas nak letak hp sopan-sopan.

Lepas habis fikir, cakap dengan suami tak nak hp. Membazir.. Bagi cadangan nak emas. Pastu mula la buat ayat sedih.. Teringin nak dapat hadiah dari suami.

Nak dijadikan cerita.. Sabtu tu suami keluar. Tanya dia nak pergi mana.. Dia diam. Lepas tu terus keluar.. Geram pulak Reen dibuatnya. Kita tanya dia buat tak tahu. Masa tu dalam hati, tak pe. Tak nak kawan bie. Merajok kononnya.

Suami pun balik, Reen tak pandang pun sebab merajuk. Poyo sungguh. Then tiba-tiba suami letak box hadiah atas peha, pastu dia sambung buat kerja yang dia tinggalkan sekejap untuk keluar beli hadiah tadi. Dia punya cara rileks je dan buat macam tak bagi box hadiah.

Reen tengok hadiah tu, terkesima jap. Dalam otak ni.. Eh... Hadiahlah. Lepas tu tenung dalam-dalam box tu. Eleh.. Betul ke tak suami aku ni. Entah-entah prank ni... Tengok betapa tak percayanya suami yang dikahwini selama 3 tahun 6 bulan lebih bagi hadiah.

Reen pun pegang box hadiah dan belek sambil pusing-pusing. Seriously kotak box tak cantik. Hahahaha Lepas tu nampak tanda harga RM3 kat belakang box. Dalam hati.. Main-main la ni.



Pastu Reen pun buka box.. Dan tara......!!!


Semalam.. Suami belanja dinner. Tapi tak habis makan, baru dinner kat rumah.. Lepas tu dinner pula kat luar. Nasib baik hubby order untuk Reen je. Bila tak habis makan, dia lah yang tolong clearkan. :p



Walaupun masih dalam proses tentang rezeki anak, alhamdulillah Allah murahkan rezeki lain untuk suami dan diri ini. Sebaik-baik perancang adalah Allah.

38 comments:

  1. Waaaaa bestnye dapat adiah... epi bedey reen... Moga dipjgkan umur dan dilimpahkan rezeki yg halal... :)

    ReplyDelete
  2. sweet nye :) mek birthday dengan spouse dekat. mek 5 julai dia 7 julai. masing2 tak bg hadiah. hahahaha. kluar buat bodo je. tak de pn nk sweet2. mgkin sbb dr zmn dlu duk ajar cam tuh, lepas kawen lg lerrr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mek awal sikit dari en.suami.. Hihihi

      Delete
  3. best tu dpt hadiah. reen umur berapa? macam nampak muda je .hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umur 27.. Tapi rasa macam 47 dah ni. ;p

      Delete
  4. wahhhh...so sweet die...suke sangat baca,moga bahagia hingga jannah reen!happy for you..cantik sangat gelang tu :)

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday Reen! Moga you dan suami terus bahagia.. ahhaha cool nya suami letak je box tu lepas tu tinggal sambung buat keje .. hahaha ..thats funny ..

    Ape pun, may Allah bless and Reen dan suami happily ever after .. gittchewwww..~

    Jaga diri .. =)
    *hugs*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa yup! Memang funny.. Rasa cam nak tumbuk muka dia pun ade. Hihihi Thanks dear..!

      Delete
  6. waahhh..bestnye dapat hadiah,jeles!hehe...happy birthday Reen =)

    ReplyDelete
  7. Seronoknya dapat suprise..

    rezeki setiap oramg lelain... lambat dengan cepat.. semoga tak patah semangat dalam berusaha.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dear.. Yup. Rezeki Allah dah atur cantik untuk kita semua. :)

      Delete
  8. hppy bezday reen, semoga bhagia till jannah
    Ada rezki Allah nak tunjuk,antara cepat dgn lambt je,
    be happily ever

    ReplyDelete
  9. wanita akan suka bl dpt bnda2 cmgitu...hahaha...syukur sgt klau dpt x kisah kecik beso

    ReplyDelete
  10. bestnya dapat suprise macam ni.. mama bila ntah tahun nak dapat.. kekekek

    Salam kenal dari Mama Jue.. Mama Followers #265

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi salam kenal juga. Done follow back ;)

      Delete
  11. wow.. bestnya dapat adiah.. eppy befday reen :)

    ReplyDelete
  12. Wow.. Selamat hari lahir..
    Dpt gelang tangan lg tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..! Yup..! Gelang tangan dan jongkong la kot namanya yang petak kecik tu.

      Delete
  13. Happy birthday! Reen.
    Mujur dapat hubby yang faham cenggitu ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih MRS.A...! Alhamdulillah..

      Delete
  14. Selamat Menyambut Ulang Tahun Kelahiran, Reen :)

    ReplyDelete
  15. happy birthday reen..bahagia selalu

    ReplyDelete
  16. Ya Allah..sweetttnyaaaaa...Happy Birthday sis ! eh..mmg url blog bertukar ke ap? =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dear...! Yup! Bertukar. Kali ni kekal. ;p

      Delete
  17. Happy birthday reen :) Semoga bahagia selalu. Alhamdullilah dapat suami yang baik dan memahami dan kadangkala buat surprise kan ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Terima kasih Siqah! ♥

      Delete
  18. wahh sweet, kotak 3 ringgit dalam 3 k. perghhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Jenuh buat muka seposen pujuk nak suami bagi hadiah. Hihihi

      Delete