Bunyi Mencurigakan Di Rumah Atas

Assalamua'laikum..

Hi..!

Beberapa hari lepas Reen kerap tidur lewat untuk belajar dan siapkan template blogger. Kadang-kadang tidur jam 3.. Kadang jam 5.. Kadang pukul 7.. Alhamdulillah hubby faham. Hihihi

Bunyi Mencurigakan Di Rumah Atas

Tak tahu perasaan Reen atau kebetulan.. Atau memang ada yang mengusik.

Ada masa.. Bila Reen tengah edit dan setting template..  Dengar bunyi ada orang jatuh dari kusi kat rumah atas.

Ada masa.. Dengar orang tolak kusi.. Ada masa.. Dengar orang tengah tumbuk batu lesung.. Ada masa.. Dengar air bunyi kat siling dapur.

Bunyi ni majority Reen dengar waktu tengah malam.. Pkul 1.. Pukul 2.. Nak dekat subuh..

Sebelum pukul 12mlm ada juga dengar.. Tapi sangat sangat jarang. Hubby ada pun jarang bunyi. Bila Reen berjaga sorang-sorang.. Kerap dengar bunyi.

Ada satu malam.. Reen dengar bunyi kusi di tolak. Reen pun cakap sorang-sorang.. "Dia dah mula bunyi..."

Pastu terus dah tak de bunyi. Pelik. Rasa macam nak je tanya jiran atas waktu tengah malam memang kerap memasak atau kemas umah ke? Hohohoho

18 comments:

  1. hahaha.. ooo ada org tinggal atas rupanya ingat xde org tinggal atas wat suspen jer.... masa tu je la kot dia ada masa nak memasak dgn mengemas rumah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa ade.. Cuma.. Pelik. Hahahaa fikir positif mcm awak cakap.. Mungkin org tu sibuk kerja siang.. Malam baru mengemas. Hihihihi 😜

      Delete
  2. alamak..seramnya kite baca...boleh plak reen tabah dah kene mcm2, kalau namy...haha cabut...masuk dalam selimut tutup segala inci tubuh..

    ReplyDelete
  3. Kita tak jadi nak baca sbb dah malam ni hmmmm

    ReplyDelete
  4. Buat tak tahu aje...
    Adalah tu makhluk nak usik-usik.
    Saja nak test kita berani ke tak?

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum.. saya pun kadang2 kena jugk mcm nii tp sgt2 jarang berlaku, since saya stay di hostel jd agak common, life di hostel ada benda2 nk gnggu. Anyway, bila kena gnggu mcm itu, elok baca ayat ini
    Hasbiyallah wani'mal wakil - Cukuplah Allah bagiku dan Dialah sebaik-baik penjaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sya Allah.. Reen akan hafal dan baca ayat yang Fina kongsi ♥ Thank you dear

      Delete
  6. Sekali org atas kata tak Ada ... Heheheee ... OK lah takat dgr bunyi je . janji tak kacau ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa Boleh tergamam Reen dibuatnya :D

      Delete
  7. Assalammualaikum.

    Samalah.. org atas suka buat bunyi waktu yg tak sesuai buat bunyi. Masa siang semua org keluar bekerja, xda plak dgr bunyi bertukang. Bila malam je, adala bunyi org bertukgla, berlesung batu la,hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite geng.. Hihihi Kadang-kadang geram juga. Suka orang atas ni main-main.

      Delete
  8. Dia nk tgk kita takut dia ke, fia takut kita, kalo kita takut dia, lagi dia nak kaco, haaaa...jage2, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi mengade benda yg kcw tu kak.. Hihi

      Delete
  9. Hye Reen.. Pesan akak, sila jangan tanya..
    Nanti lagi reen seram..
    Mende macam ini selalu juga berlaku dekat akak..
    Biasanya akak buat tak tahu je..
    Tengah tengah malam memang macam-macam bunyi ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa btul jgk kan. Buatnya orang tu kate tak ada.. Reen ada terbaca kalau dengar ada bunyi orang paling guli, salah satu tanda ada makluk halus.

      Malam tadi.. Macam2 dengar. Reen tidur pkul 4.. Lepar. Reen masak bubur.. Tengah dok kacaw.. Kacaw buburnya. Betul2 siling atas Reen dengar bunyi guli..

      Masa tu rilek lg. Lepas beberapa minit.. Dengar lagi bunyi macam kerusi kayu kena susun. Masu tu dah fuh... Semangat. Kuang ajar betul main2 kan Reen... Bunyi ni start masa rumah atas kosong sekejap.

      Lepas dh ada penyewa pun masih bunyi. Agknya la kot.... Org atas tgh mengemas.. (sedapkan hati 😄)

      Delete