22 Cara Untuk Menghilangkan Stress

Assalamua'laikum..

Hi..!

Tidak kira yang bekerja mahupun tidak bekerja, pasti akan ada perkara yang membuatkan kita stress.

Jalan sesak boleh stress.. Shopping pun kadang-kadang boleh buat kita stress..! Duit juga menjadi salah satu faktor buat awak stress. Jom baca 22 cara untuk menghilangkan stress.

22 Cara Untuk Menghilangkan Stress


  1. Keluar berjalan
  2. Dengar lagu kegemaran
  3. Senaman ringan
  4. Membaca
  5. Menari
  6. Menulis diary
  7. Main game
  8. Berborak
  9. Tengok gambar-gambar yang buat awak senyum
  10. Tengok video kelakar di YouTube
  11. Tarik dan hembus nafas dengan tenang
  12. Baca quote yang positif
  13. Bermain dengan haiwan peliharaan
  14. Pergi spa
  15. Shopping
  16. Sepak bola
  17. Mandi
  18. Tidur
  19. Makan
  20. Tengok bintang
  21. Luangkan masa bersama keluarga atau kawan
  22. Jalan-jalan di taman

Walaupun nampak cara seperti simple, tetapi ianya memberi impak yang besar dalam menangani stress.

22 comments:

  1. Kalau stress tido memang tak dapat..
    Tgk YouTube tu Okay dgn lompat bintang.. :D

    ReplyDelete
  2. saya kalau stress sgt, layan anak main takpun tidur je... hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi layan anak main xfk sgt perkara yg buat kite stress..

      Delete
  3. Saya selalu yang di no 1,2,3,10,12,13..hehehe

    ReplyDelete
  4. ahaks xD semua pernah. tapi part paling best. bila pergi hiking, dan jerit. i screamed to death u know. haha <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa tu pun best jgk. Release stress dpt jerit..

      Delete
  5. I've always did number 2,7,8,9,12 and 15 hehe

    ReplyDelete
  6. Bole cuba ni.. keje mummy ni memang selalu streess je.. hehhe

    ReplyDelete
  7. Tang makan tu betul.. Mummy kalo stress cari coklat ngan ice cream je... Pastu gemokss! hahaha lagii stress! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa Tp sedap tu. Reen ske ratah Nutella.. Cekup 1 sudu, pastu ngap.. Dah habis. Ngap lagi.. Nyumm

      Delete
  8. Kalau stress, suka tido.. Tido berjam-jam pun mampu..

    ReplyDelete
  9. Paling suka mandi bila stress.

    ReplyDelete
  10. Macam-macam cara boleh hilangkan stress kan.

    ReplyDelete
  11. macam-macam cara boleh hilangkan stress kan. biasanya buat aktiviti yang digemari. hilang terus rasa stress :)

    ReplyDelete
  12. bila stress mkan icecream dan coklat hehehe

    ReplyDelete