Free Blogger Template..!

Assalamua'laikum..

Hi..!

Boring dengan template yang awak guna sekarang? Nak tukar template baru tapi banyak yang kena bayar dan makan masa?

Haaaa.. Mai le cuba template ni. Cantik pun cantik. Warna lembut bila nengoknya.. :D Ni gambar template yang Reen maksudkan. Klik gambar untuk terus ke page free template.

Free Blogger Template..!

Ianya sangat sesuai untuk gugirl yang minat dengan kaler lembut gini. Untuk boboi pun boleh je... Hihihi

Reen jumpa template ni di blog Nur Raihanah. Mai klik link tu. Sebab ape Reen suh klik? Sebab.. Bukan hanya template je yang ada, malah banyak lagi seperti header yang kiut dan miut. Contoh header yang ada didalam blog Nur Raihanah.



Lepas tu ada icon.. ada background.. ada brushes yang sangat sesuai untuk buat as header sambil letak nama blog.

Macam-macam lagi ada..! Awak klik je lihat sendiri. Tengok geram tak geram. Free pula tu!

Ye tak ye.. Sebelum Reen lupa. Dalam blog Nur Raihanah juga ada tutorials. Untuk newbie dalam dunia edit template seperti Reen, boleh belajar menggunakan tutorials dari blog Nur Raihanah. :D

20 comments:

  1. cantik... tapi tuk permilihan template pastikan ia free from malicious code..

    ReplyDelete
  2. Menarik.. Comel gitu templatenya.. Hee. Siqah sekarang tengah cari orang nak edit template. Dah jenuh edit sendiri tapi tak jadi jugak 😢

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siqah nak cari untuk edit pe tu? Hihihi Reen pun kadang gitu juga :p

      Delete
    2. Auto read more. Hehe. Pastu nak letak custom slider kat top tapi tak tahu macam mana. Eh banyaklah lagi. Hehe.. Peninglah belajar buat sendiri kan 😳

      Delete
    3. Hahahaaa mmg pening. Siqah punya kena jump link eh baru leh read more? Macam Reen.. Aishhh nyesal pun ade ambik template ni. Reen xbca betul2 sblum ambk hihihi

      Template yg siqah pkai harganya boleh tahan.

      Untuk auto read more.. Reen tau buat mcm kt template Aishah. Kalau nak buat cmtu.. Reen leh ajarkan.

      Nk customize read more.. Dan utk centerkan memang reen fail. 😭

      Reen xulang kaji lagi custom slider hihihihi

      Delete
  3. mcm nk amik la. hahahha. cantikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi free.. ambik je. Yang penting, sebelum guna.. Backup dulu template.. :D

      Delete
  4. so sweet lah template dia =D

    ReplyDelete
  5. wahhh. thankyou sudi share kt blog. I really appreciate this entry!

    ReplyDelete
  6. Reen, mek ade tag awak untuk GA ni haa.

    http://ajussix.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html

    jemput ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mek hihihi dah singgah! :D

      Delete
  7. wahh [pandainya reen....reen memang buat blog ke sekarang...rajin dan kreatif ni..ni rasa macam nak tempah blog kat reen ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaa ni orang punya. Reen cuma share.. Kot ada yang berminat. :p

      Reen masih belajar.. Boleh tahan pening. Hihihi

      Delete