Cara Untuk Kaburkan Gambar

Assalamua'laikum..

Hi..!

Kali ni jom kita belajar cara untuk kaburkan gambar apabila arrow bersentuhan dengan gambar seperti gambar di bawah. Berapa banyak kali 'gambar' daaaaaa... :p

Cara Untuk Kaburkan Gambar



1. Klik Template → Customize → Advanced → Add CSS.

2. Copy dan paste code ni dalam CSS box.

.post-body img {
opacity:1.0;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-ms-transition: all 0.3s;
-o-transition: all 0.3s;
transition: all 0.3s;
}
.post-body img:hover {
opacity:0.7;
}

3. Klik apply to blog dan kemudian view blog awak. Pastikan arrow kena pada gambar untuk lihat hasilnya.

Selamat mencuba...! 

Amacam...? Jadi...? Kalau jadi mohon komen kat bawah ya! Kalau tak menjadi pun komen juga.. Hihihihi

6 comments:

  1. takde masa la saya nak buat awak.. sorry yer, sibuk memanjang jer.. hehe
    UG14 in the house..ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi sibuk mencari details tentang band :p

      Delete