Dating Sempoi Di Bukit Ampang/Bukit Langat

Assalamua'laikum dan Salam Ramadan..

Hi awak..!

Malam tadi Reen dan hubby dating sambil dinner di Bukit Ampang a.k.a Bukit Langat. Lokasi ni berhempiran dengan Menara Tinjau (yang telah lama pupus).

Part yang paling Reen suka, cuaca semalam dan hari ni sejuk! Siang pun terasa sejuk, bayangkan malam. Malam tadi Reen rasa macam duduk kat New Zealand. Eceh.. ceh.. Over Reen.

Dating Sempoi Di Bukit Ampang/Bukit Langat

Dating Sempoi Di Bukit Ampang/Bukit Langat
Char Kway Teow Reen dan hubby. Sedap!

Dating Sempoi Di Bukit Ampang/Bukit Langat

Dating Sempoi Di Bukit Ampang/Bukit Langat
Cantik view malam tadi. Nampak jelas.

Dating Sempoi Di Bukit Ampang/Bukit Langat

Sebelum ni Reen lepak sini, bayang KLCC dan Menara Kuala Lumpur kurang jelas sebab jerebu? atau KL ni banyak asap kenderaan?

Malam tadi memang jelas. Sedut udara pun, Ya Allah nikmatnya! Segar dengan bau hutan. Almost mengigil malam tadi. Hahahaa Sejuk! 

Masa nak balik, tengok moto basah sebab embun. Wow! Reen memang jakun sikit tengok embun atau kabus. Lama tak merasa.. Uhuhu.

Kat sini ada macam-macam makanan. Datang je dan pilih mana-mana gerai yang awak berkenan. :p

40 comments:

  1. wow.. cantik suasana malam... Char Kway Teow tu serius nmpak best..hihihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa ni memang cantik. Heheeee sangat sedap. :p

      Delete
  2. last mera pergi tahun lepas. tahun ni bukak lagi ke tempat ni? kedai-kedai makan kat deretan bukit tu ade lagi ke? follow back. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukak lagi.. Sekarang ni untuk Menara Tinjau, dorang dah buat yang baru.. Lokasi sebelum masuk simpang ke kedai lereng bukit. Tak tahu bila siap.. Kedai makin banyak. :p

      Delete
  3. Meikmati angin malam ramadhan..subhan Allah nikmatnya...alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kak.. Sangat bersyukur. Sini nak dapat udara segar macam waktu ni, agak susah..

      Delete
  4. Penah sggh kt situ lps blk mkn ikan bkr kt sg lui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mase anies singgah.. ade kedap berderet tepi bukit?

      Delete
  5. rindunye nak lepak sini..dulu zaman belajar selalu lepak sini dengan kawan-kawan sampai subuh..siap ada kejadian mencuit hati..hihihi


    TopTen : Juadah Berbuka Puasa

    ReplyDelete
  6. Sumpahh cantik gilaaaa night view! Nk kena pergi jugak ni.

    ReplyDelete
  7. Sumpahh cantik gilaaaa night view! Nk kena pergi jugak ni.

    ReplyDelete
  8. Cantekknya view... pekena lak char kueh teow memang terbaeklahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah sejuk pastu pekena char kueh teow waktu panas fuh. Mmg marvelous! Hehe

      Delete
  9. cantiknya pemandangan kat situ. makanan pun sedap fuh. telan air liur tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe alhamdulillah.. Sangat cantik pemandangan masa ni.

      Delete
  10. dalam tu dah tutup kan? sbb menara tinjau tu rasanya tak guna dah? kak ipar penah cerita dulu2 tu la tempat dia berdating dgn suami dia dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menara Tinjau dah tutup.. Tapi bukit bawah sikit ada lg..

      Delete
  11. Bestnya! Teringin nak p tempat mcm ni. Ambil angin malam. layan perasaan :)

    ReplyDelete
  12. untung reen.. dapat hubby yang begitu caring pada wife dia.. tentu hubby reen romantik kann.. semoga berbahagia..

    p/s : dah ada anak ke belum lagi nie..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa Hubby tak reti nak romantic ni. Heheeeee Tentang anak, in sya Allah. Doakan ya. :)

      Delete
  13. Replies
    1. Kalau depan mata lagi cantik.. Bayangkan dengan angin malam yang sejuk..

      Delete
  14. cantiknye permandangan waktu malam.anyway, done follow ur blog sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Terima kasih sis. :)

      Delete
  15. wahhh romantica de amor sejuk2 ni yeaa..hihi

    ReplyDelete
  16. cantiknya pemandangan... singgah sini & follow sekali

    ReplyDelete
  17. lamanya tak lepak sini. dulu malam minggu selalu datang sini. sekarang takde sapa nak bawak T_T

    ReplyDelete
  18. Reen dulu kalau xde orang teman.. Reen g sorg naik moto.. Rumah parents kat bawah bukit. Mmg dekat..

    ReplyDelete
  19. untungla dating dengan hubby fefeeiling kat new zealand.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaa xdpt g oversea.. Fefeeiling pun jadi kt sni.. Heheee

      Delete
  20. Tempat ini dekat Ampang ya... sama ke dengan Bukit indah tu.
    Masa zaman muda-muda dulu pernah pergi sini tengok view KL di malam hari.

    ReplyDelete