Pernah Menunggang Kuda?


Assalamua'laikum..

Hi awak..!

Reen nak tanya sikit ni.. Awak pernah menunggang kuda? Awak menunggang kat mana?

1st time pengalaman Reen menunggang kuda kat Bukit Tinggi dua bulan lepas kali ke 2 di Fraser Hill. Gambar kenangan kat Bukit Tinggi dah lama pupus.. Masa pergi Bukit Tinggi dalam tahun 2011.


Menunggang kuda kat Fraser Hill memang best semata-mata sebab cuaca sejuk. Hehehee Reen ni memang suka sejuk. Lagipun udara kat sana sangat-sangat segar...!

Excited sangat nak naik kuda ni. Aktiviti berkuda ni juga salah satu sunnah Rasullah.


Sementara menunggu giliran untuk menungang, kami selfie dulu.

Harga untuk menunggang Reen kurang ingat.. Dewasa anggaran RM9 per person.

Bila naik kuda, badan akan automatic jadi menegak. Bagus untuk tulang belakang.

Orang guide tu jalan laju.. Rasa sekejap sangat pusingan. >,<




Giliran hubby menunggang kuda. 

Seronok tengok hubby.. 1st pengalaman hubby naik kuda..






Berakhir pengalaman kami menunggang di Fraser Hill..  

2 comments: