10 Sebab Kenapa Harus Bersama/Seks Dengan Pasangan Hampir Setiap Hari

Assalamua'laikum..

Hi..!

Banyak kebaikan dan kelebihan bila selalu bersama/seks. Antaranya adalah;



1. Mengurangkan Stress


Kadang-kadang kita stress kat tempat kerja, balik rumah ape lagi. Sex terus dengan pasangan.

Otw balik, whatsapp pasangan dulu suruh naked masa sambut awak balik rumah. Hahahaaa Ikut kretiviti masing-masing.

Seks ni salah satu ubat untuk mengurangkan stress sebab bila tengah bersama, badan kita akan menghasilkan dopamine, endorphins and oxytocin.


2. Ativiti Senaman Yang Paling Enjoy


Semasa seks, degupan jantung kita akan bertambah laju ianya dapat membakar kalori sebanyak 7,500 kalori setahun sekiranya bersama/seks tiga kali seminggu.

Sesiapa yang nak cepat kurus, guna tips ni ya. (Untuk yang dah sah suami isteri sahaja)


3. Membantu Sistem Imun Badan


Mengikut kajian, pasangan yang bersama/seks dua kali seminggu dapat meningkatkan lebih banyak antibodi dalam badan berbanding yang tak pernah bersama/seks a.k.a virgin.

Dalam erti kata lain, mampu untuk melawan demam panas biasa. Seriously, kalau awak tengah demam cuba bersama dengan pasangan. Bangun pagi confirm sihat!


4. Mengurangkan Darah tinggi



5. Jantung Yang Sihat


Mengikut kajian, lelaki yang kerap bersama/seks mempunyai 45% untuk tidak menpunyai penyakit Cardiovascular.


6. Melegakan Sakit Kepala


Seks adalah salah satu ubat yang paling mujarab untuk melegakan sakit kepala.


7. Period Teratur


8. Mengurangkan Risiko Kanser


Mengikut kajian, sekurang-kurangnya lelaki kena pancut 21 kali sebulan untuk elak dari penyakit kanser prostate.


9. Membantu Tidur Lena


Yup.. Sangat membantu.


10. Nampak Muda dari umur sebenar!

1 comment:

  1. Haa Haa.. Kenapa lengang jer traffic bg entry ttg sex ni.. Langsung takde komentar la awak..Hehe
    Takpe la, Yusrina tolong komen sikit..
    Sex.. Aww mengasyikkan.. Itu aje la reen..takleh lebih lebih
    18sx kan gitu ..huhu

    ReplyDelete